top of page

Vi fortsätter göra sånt som räknas

Hur kommer du minnas den 7 april 2017?

En solig vårdag. En kapad lastbil. En gågata och en terrorist. Livlösa kroppar på marken. En stadsminister i Skene för att hedra en katastrof, direkt in i nästa. Ett land i sorg. Rädsla, hat och bitterhet.

Men också: Kärlek, omtanke och solidaritet. Söderkisen som slängde in en paralyserad mamma med barn i en trappuppgång och räddade livet på dem. Stockholmare som bjöd hem strandsatta främlingar på kaffe och pizza. En tvååring som kramar en polisman.

Vad ska vi välja att minnas? Hur går vi vidare? För vidare måste vi.

Själv satte jag mig i en bil ut mot Östra Frölunda. Det var en vacker aprileftermiddag, för varmt för att ha jackan på sig i bilen, och det finns få platser vackrare än riksväg 154 i solnedgång.

Vi var ett gäng. Drack öl, lyssnade på Parker Millsap och tog en cigg vid Moga industriområde. Hade på oss våra snyggaste kläder och coolaste solglasögon.

Att ladda upp en instagrambild som skriker ”LIVET ÄR GOTT” och i nästa sekund få en flash om att fyra personer bekräftats omkomna i attacken är absurt. Och normalt. För vad ska vi annars göra?

Ge upp? Lägga ner? Dra oss tillbaka?

I helvete heller.

Vi fortsätter ge oss ut på vägarna. Vi fortsätter gå på spelningar. Vi fortsätter träffa våra gamla vänner och lära känna nya.

Vi fortsätter göra saker som räknas.

Precis som stockholmarna kommer fortsätta myllra runt i stan nästa soliga fredagseftermiddag, shoppa i butikerna i city och ta en öl på uteserveringarna.

Det blev en fin kväll i Östra Frölunda. Daniel Norgren hade turnépremiär. Alla var glada, konserten briljant och korven smakade utmärkt. Månen vakade över oss hela vägen hem.

Vi som var där kommer för alltid ha två minnesbilder av den 7 april 2017. Båda två är lika sanna.

Livet kommer fortsätta ge och ta, glädjen och sorgen kommer alltid ackompanjera varandra. Vi kommer fortsätta göra sånt som räknas. Det finns inget alternativ.

Och Daniel sjöng:

Strange as it seems I live by the dream That under the hood People are good

 

(Publicerad i Borås Tidning den 14 april 2017.)

Utvalda inlägg
Taggar
bottom of page